De Lekkerste IJskoffie Recepten (2024)

IJskoffie, iced coffee of een iced latte: wie is daar nou niet gek op? Ik ben er zelf in ieder geval verslaafd aan. Wij geven je tips voor het maken van de beste ijskoffie met daarbij nu al meer dan 12 verschillende recepten voor de lekkerste ijskoffies en de lijst zal later nog verder aangevuld worden!

Hoe maak je ijskoffie?

IJskoffie maken is super simpel, het enige dat je nodig hebt is koffie en ijsblokjes voor een basisrecept ijskoffie. Je hoeft van tevoren je koffie niet te koelen, dit is een veelvoorkomend misverstand bij het maken van een ijskoffie.

Je vult je glas altijd met veel ijsblokjes en giet hier de hete koffie overheen. De hoeveelheid ijs zal de koffie meteen afkoelen. Het is belangrijk om voldoende ijs te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat er genoeg kou in het glas zit om de koffie snel te laten afkoelen en dat zorgt er ook voor dat je ijs minder snel smelt en je ijskoffie dus niet waterig wordt. Je mag de koffie natuurlijk wel altijd koelen.

Welke koffie gebruik je voor het maken van ijskoffie?

Met mijn recepten kun je op de sous-vide en dalgona koffie na, alle soorten koffie gebruiken. Van aanmaakkoffie, koffie die je zet met Nespresso cupjes, filterkoffie, of eentje van een luxe bonenmachine. Kies de manier die jij lekker vindt en natuurlijk wat je tot je beschikking hebt. Het beste is wel als je een sterke koffie maakt.

Welke melk gebruik je voor het maken van een Iced Latte?

Bijna alle soorten ijskoffie met melk (Iced Latte’s) kunnen gemaakt worden met alle soorten melk. Dus ook plantaardige melk, mocht je je iced latte lactosevrij en/of vegan willen houden. Uiteraard beïnvloed de soort melk die je kiest de smaak. Kies dus wat je lekker vindt.
Alternatieve melk is vaak langer houdbaar, dus handig als je niet elke dag veel melk dirnkt.

Goed om in de gaten te houden, is dat veel melk-alternatieven extra gezoet zijn met toegevoegde suikers.

Wanneer een specifieke soort melk nodig is, staat dit altijd in het recept. Denk bijvoorbeeld aan een Coconut Iced Coffee, door gebruiken we uiteraard kokosmelk voor.

De lekkerste ijskoffie recepten

Espresso Tonic

Zin in een heerlijke kop koffie, maar ook op zoek naar een verfrissende, zomerse twist? Dan zou de Espresso Tonic wel eens jouw favoriete drankje kunnen worden! Dit verrassende brouwsel duikt steeds vaker op in de trendy cafés en staat bekend onder verschillende namen, zoals Sparkling Espresso of Coffee Tonic!

Hier vind je het recept voor Espresso Tonic

Mazagran – Portugese ijskoffie

Mazagran, ook wel bekend als de Portugese ijskoffie, is een verfrissende combinatie van koffie, siroop en een vleugje citroen, die ijskoud wordt geserveerd. Het is als een heerlijke koude koffie-limonade, perfect voor een warme zomerdag. En voor degenen die een ondeugende twist willen toevoegen, is het ook mogelijk om een scheutje rum toe te voegen!

Hier vind je het recept voor Mazagran

Ginger Beer Espresso

Deze zomer is ginger beer espresso het meest trendy (koude) koffiedrankje. Geïnspireerd op de geliefde espresso tonic, combineert deze ijskoffie verfrissende en pittige smaken, met natuurlijk een heerlijke cafeïne boost!

Hier vind je het recept voor Ginger Beer Espresso

Griekse Frappé

Griekse Frappé is een verrukkelijke, krachtige ijskoffie met een heerlijke schuimlaag. Het beste van alles is dat je geen speciale apparatuur nodig hebt om dit drankje te bereiden; een pot met een deksel is voldoende! Voor degenen die Griekenland hebben bezocht, zal deze Griekse ijskoffie zeker bekend voorkomen!

Hier vind je het recept voor Griekse Frappé

Pandan ijskoffie

Pandan ijskoffie is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een ware smaaksensatie. Het pandan aroma heeft een heerlijk zachte en soepele geur die doet denken aan kokos, vanille en chocolade, en dit combineert perfect met koffie. Met dit ijskoude koffiedrankje waan je jezelf even in een tropisch café op Bali.

Hier vind je het recept voor Pandan ijskoffie

Coconut Iced Coffee

Coconut Iced coffee is absoluut één van mijn favoriete ijskoffie’s. Voorheen haalde ik deze altijd bij Starbucks, maar nu geniet ik er gewoon thuis van, want zelfgemaakt is net zo lekker! Ik deel graag zowel een lichte als een volle variant met je.

Hier vind je het recept voor Coconut Iced Coffee

Dalgona koffie

Dalgona koffie werd populair in het voorjaar van 2020. Het drankje kreeg internationale aandacht en werd een ware internet-trend, vooral tijdens de beginmaanden van de COVID-19-pandemie. Mensen over de hele wereld begonnen thuis dalgona koffie te maken en deelden hun creaties op sociale media, waardoor het een viral sensatie werd. Wij maken er zelf een heel ijskoud feestje van.

Hier vind je het recept voor Dalgona koffie: luchtige Koreaanse koffie

Vanille ijskoffie

Binnen slechts 5 minuten maak je moeiteloos je eigen overheerlijke vanille ijskoffie! Geen gedoe, lekker snel en gemakkelijk te bereiden. Als je het helemaal zelf wilt doen, hebben we zelfs een recept voor vanillesiroop voor je. Hoewel de siroop iets meer werk vergt dan de koffie, kun je er meerdere keren van genieten!

Hier vind je het recept voor Homemade vanille ijskoffie

Iced Macchiato

Iced macchiato, de verrukkelijke ijskoude variant van dit prachtige kopje koffie, laat je genieten van heerlijke lagen koffie. En het mooie is dat je het heel makkelijk kunt maken, zonder speciale apparatuur. Vul gerust je vriezer met ijsblokjes, want deze verfrissende ijskoffie ga je vaker maken.

Hier vind je het recept voor Iced macchiato in een handomdraai

Sous-Vide Coffee

Wil je echt eens wat anders? Maak dan koffie met hulp van de sous-vide! Niet het snelste recept, maar je kunt meteen voor een aantal dagen koffie zetten.

Hier vind je het recept voor Sous-Vide Coffee

Tiramisu Iced lLatte

Het klassieke toetje, maar dan in koffie-vorm! Ik zeg: gelijk maken!

Hier vind je het recept voor Tiramisu Iced Latte

Oreo ijskoffie met Oreo ijsblokjes

Oreo ijskoffie met Oreo ijsblokjes, want wat kan een ijskoffie nou beter maken dan Oreo’s? Een klein feestje in een glas!

Hier vind je het recept voor Oreo ijskoffie

Pin je favoriete ijskoffie recepten!

Je favoriete recept niet kwijt raken? Bewaar dan de foto’s op een van jePinterestborden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Gerelateerd

De Lekkerste IJskoffie Recepten (14)

De Lekkerste IJskoffie Recepten (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6308

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.